sâmbătă, 12 septembrie 2009

Le-am tras-o la bot!


Cronica de meci Petrolul Ploiesti - FC Botosani

E ora 11. Pe cearsaful verde isi fac aparitia 11 baieti in galben proaspat motivati de salariile incasate pe luna iulie si o autobaza vopsita in alb si rosu cu numere de Botosani. Apar si trei gagii in doliu cu echipamentul din dotare: 2 steaguri si un fluier. Incepe meciul si totul e asa cum ne asteptam, noi pe atac iar ei tocind barele portii cu curul pe care incercau sa il bage in poarta. Nu trece mult si apar si ocaziile Petrolului. Cateva suturi peste poarta si deja tribuna a doua se anima blestemandu-si ghinionul. Galeria de la peluza e cu pantalonii in vine in timp ce rivalii din bucuresti si prazarii olteni ar fi trebuit sa fie in genunchi in fata lor cu gurile larg deschise. Apare si nervozitatea in teren. Capitanul Cristi Vlad isi spurca siretul care trimis mingea putin peste. Asta pana in minutul 37 cand dupa o combinatie intre Minciuna si Elek besica ajunge la 7 metri in fata portii iar acelasi capitan Cristi Vlad o teleporteaza in ate. Spiritele se descatuseaza atat pe teren cat si in tribune, dar fumul tigarii de dupa nu ma lasa sa nu ma gandesc la meciul trecut cu Sportul cand ne-au egalat.


Dupa pauza meciul avea sa se schimbe. A fost un meci care s-a jucat la ambele porti. In prima repriza s-a jucat la poarta dinspre peluza cu tabela unde atacam noi, iar in repriza a doua la cealalta poarta unde atacam tot noi. Elek ara terenul pe partea lui dar e incapabil sa ne linisteasca si sa bage "besha" in poarta. Vine si minutul 59. O incursiune pe centru, putin lateral stanga, o intrare neglijenta a unui fundas botosenean, al nostru cade si arbitrul fluiera. Stadionul explodeaza crezand ca e 11 metri dar arbitrul se posteaza in afara careului. Lovitura libera. Spectatorii ploiesteni cu simt civic ii umplu frigiderul baiatului in negru. Budescu, proaspat recuperat dupa jena insesizaila medical, confisca balonul si il aseaza putin dupa linia de 16 metri. Isi ia avant si suteaza ca in soacra-sa. Mingea depaseste zidul, loveste bara din dreapta portarului si poposeste in plasa. 2-0 pentru noi. In timp ce ai nostrii sarbatoreau, portarul advers culege mingea din poarta in timp ce la modul verbal incearca sa si-o indese in ea. Cred ca pe la supapa. A urmat inca o jumatate de ora cu ocazii nenumarate irosite de noi dar si una a botosanenilor care au dat peste la o iesire aiurea a portarului nostru.



In sfarsit arbitrul fluiera iar din tribune se aude o voce groasa: "Ce-a mai facut acuma?". E gata. 2-0 si prima victorie acasa.
Debutul meu ca fotograf pe site-urile de stiri.










0 comentarii: